Fagartikkel|Landbruk|MiljøGenetisk mangfold styrker avlingene i økologisk kornproduksjon13marsNettkurs i gardsskala kvalitetskomposteringNettkurs i gardsskala kvalitetskompostering13. mars 2025 18:30-20:30Arrangør: https://www.nlr.no/kalender/2025/03/vest/nettkurs-i-gardskala-kvalitetskomposteringLes mer om arrangementet17marsWebinar: Jordhelse i fjellet ved Kari Bysveen, NLRWebinar: Jordhelse i fjellet ved Kari Bysveen, NLR17. mars 2025 19:00-20:30Arrangør: NLRLes mer om arrangementet24marsGjødsling i markedshagedyrkingGjødsling i markedshagedyrking24. mars 2025 18:30-20:30Arrangør: NLRSted: TeamsLes mer om arrangementetSe fullstendig kalenderoversikt:Publikasjon|Landbruk|HagebrukSopp for feinschmeckereJørgen og Unni Baumfeller Tiller har bygd opp gårdsdriften rundt kvalitetsprodukter av sopp og gris.Publikasjon|Landbruk|MiljøIkke-økologisk gjødsel i økologisk landbrukØkt resirkulering av næringsstoffer øker tilgangen på ikke-økologisk gjødsel til økologisk landbruk. Stadig flere små og store biogassanlegg gjør bruk av biorest aktuelt som gjødsel for flere. NORSØK har gitt ...Fagartikkel|Landbruk|MiljøKlimagassutslipp fra bløtgjødsellagerVed lagring av bløtgjødsel kan det dannes klimagasser, særlig metan. Ulike tiltak kan bidra til å redusere disse utslippene.Fagartikkel|Landbruk|MiljøFrøblandinger for økt utnyttelse av arealer og ressurserBruk av frøblandinger i økologisk fôrproduksjon bidrar til høyere avlingsstabilitet, bedre ugraskontroll og økt robusthet mot klimaendringer. Finske forskere har testet ut frøblandinger av erter, oljedodre og ...Fagartikkel|Landbruk|MiljøØkologisk landbruk som spydspissEn viktig rolle økologisk landbruk har, er å vise vei til mer miljøvennlig og bærekraftig drift for alt landbruk. Det er mange eksempler på tiltak og teknikker, utviklet i økologisk ...Publikasjon|Landbruk|Mat|MiljøHvorfor økologisk produksjon og mat?NORSØK har oppdatert sin oversikt over kunnskap og fakta som viser positive effekter av økologisk landbruk og mat for ulike miljøfaktorer. Oversikten er samlet i en NORSØK-rapport.Publikasjon|Landbruk45 års forskning: Økologisk jordbruk utmerker seg på flere områderSiden 1978 har FiBL gjennom DOK-forsøket i Sveits sammenlignet ulike dyrkingsmetoder. Den nyeste rapporten oppsummerer 45 års forskning og viser at økologisk og biodynamisk jordbruk gir bedre jordhelse, høyere biologisk ...Fagartikkel|Landbruk Tjønnås Økogard – med himmelen som nærmeste naboHøyt over havet, med utsikt mot Blefjell, ligger gården Tjønnås. Her driver Torild Møinichen og Gunleik Skårdal økoturisme og tar imot tilreisende fra hele ...Fagartikkel|LandbrukØkologiske kyllinger på Tjerne gårdDyrevelferd er viktig i drifta på Tjerne gård i Ringsaker. Her lever saktevoksende slaktekyllinger det gode liv inne og ute.Fagartikkel|Landbruk|Hagebruk|MiljøNorsk frøproduksjon for store og små økodyrkereSolhatt økologisk hagebruk i Stange produserer økologiske og biodynamiske grønnsaksfrø til yrkesgartnere og hobbydyrkere. De selger bare åpenpollinerte sorter og mesteparten av frøene er norske.Fagartikkel|Landbruk|MatBlomstrende mangfold i fruktbar jordMed 540 dekar fruktbar åkerjord i Stange Vestbygd, er gården Alm Østre nå den gården i Norge som er drevet biodynamisk i lengst tidsrom. Mye har skjedd på Alm siden ...Fagartikkel|LandbrukStor gård, mange hender og nye muligheterGjestehuset lukter som det pleier, men skohylla er ny. På info-tavla ønskes man velkommen til å bli med på tur med hest på gårdsveiene, og det er blitt selvbetjeningsfrokost på ...Hold deg oppdatert